۱ خرداد ۱۴۰۱، ۱۱:۱۱

در کنگره ارتقا کیفیت خدمات آزمایشگاهی مطرح شد؛

سهم ۷۰ درصدی‬ آزمایشگاه‬ در‬ تشخیص بیماری‌ها

سهم ۷۰ درصدی‬ آزمایشگاه‬ در‬ تشخیص بیماری‌ها

سیزدهمین کنگره بین المللی و نوزدهمین کنگره کشوری ارتقا کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران، بعد از گذشت ۳ سال، امسال به صورت حضوری در تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، شهروز همتی رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ایران، در مراسم افتتاحیه کنگره علوم آزمایشگاهی، گفت: خوشحالیم با کمک همکاران و مجاهدین خاموش انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی کشور توانستیم اپیدمی را تحت کنترل در آورده و پس از ۳ سال اولین کنگره حضوری و نمایشگاه ارتقا کیفیت را برگزار کنیم.

وی افزود: کنگره ارتقا کیفیت و نمایشگاه جانبی از همان ابتدا جهت تبادل اطلاعات علمی میان صاحب نظران و رشته‌های مختلف علوم آزمایشگاهی و رشته‌های بالینی برگزار شد که نتیجه آن آشنایی همکاران با تکنولوژی‌های روز دنیا و استفاده از آنها در ارتقا خدمات آزمایشگاهی است.

رئیس کنگره علوم آزمایشگاهی ادامه داد: متأسفانه در دو سال اخیر به دلیل همه گیری کرونا از یک طرف و از طرف دیگر به دلیل تحریم‌های ناجوانمردانه و متعاقب آن تورم لجام گسیخته و عدم افزایش متناوب تعرفه‌های آزمایشگاهی با تورم موجود، شاهد افزایش سرسام آور قیمت کیت و تجهیزات و مواد مصرفی آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی بودیم‌.

وی افزود: استهلاک تجهیزات و کمبود اقلام مصرفی، در نهایت منجر به تعطیلی آزمایشگاه‌های کوچک در مناطق دور افتاده و محروم کشور می‌شود که در نتیجه با بحران جدی ارائه خدمات مطلوب آزمایشگاهی در این مناطق روبرو می‌شویم.

همتی تاکید کرد: تنها راه حل مشکلات آزمایشگاه‌های کشور، همدلی و هم افزایی نظرات رشته‌های مختلف آزمایشگاهی و تعامل وزارت بهداشت است.

در ادامه مراسم، پروفسور امیر حسن زرنانی دبیر علمی کنگره علوم آزمایشگاهی، هدف این کنگره را ارتقا کیفیت خدمات آزمایشگاهی و ارائه آخرین دستاوردهای علمی به روز و مورد نیاز جامعه در حوزه علوم آزمایشگاهی دانست و گفت: محوریت این کنگره عمدتاً روی سه موضوع است، داده‌های بزرگ که انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی در زمینه استقرار محدوده‌های مرجع انجام می‌دهد و درس‌هایی است که در طی دو سال از کرونا داشتیم و دیگری حوزه‌های علمی است که آینده آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی را رقم خواهند زد.

وی افزود: کنگره بین المللی بعد از سه سال به شکل حضوری و مجازی برگزار می‌شود که در این کنگره سخنرانی از کانادا، آمریکا، سوئیس، هلند، آلمان و صاحب نظران ایرانی در طی ۵ روز در قالب ۲۵ پنل تخصصی، برای همکاران سخنرانی می‌کنند.

زرنانی ادامه داد: فن آوری هایی که آینده تشخیص آزمایشگاهی را متحول خواهند کرد، تکنولوژی ar یا هوش مصنوعی است که بر اساس این فناوری، تشخیص‌ها کمتر وابسته به چشم و پزشک است.

کمال الدین باقری دبیر اجرایی کنگره نیز گفت: برای برگزاری این کنگره، ۳ ماه برنامه ریزی کردیم تا به اینجا رسیدیم‌.

وی با عنوان این مطلب که در این کنگره بیش از ۲۷۰۰ نفر از همکاران علوم آزمایشگاهی در تخصص‌های مختلف در برنامه‌های علمی شرکت کردند، افزود: بیش از ۱۷۰ شرکت فعال در حوزه آزمایشگاهی کشور در نمایشگاه جانبی کنگره شرکت کردند.

عبدالحسین ناصری دکترای علوم آزمایشگاهی، در این مراسم گفت: یکی از رشته‌های بسیار مظلوم پزشکی، رشته علوم آزمایشگاهی است که در زمان پاندومی کرونا، همکاران ما حتی به پدر و مادرشان سر نمی‌زدند اما درگیر بیماری بودند.

وی با عنوان این مطلب که ۷۰ درصد تشخیص بیماری‌ها توسط جامعه آزمایشگاهی صورت می‌گیرد، افزود: همه رشته‌های علوم آزمایشگاهی اعم از متخصصین آزمایشگاه، پاتولوژیست‌ها و متخصصین بالینی، در دوران پاندمی کرونا خیلی زحمت کشیدند.

ناصری با بیان این مطلب که انتظار داریم مسئولین همه رشته‌ها پزشکی به خصوص رشته علوم آزمایشگاهی را ببیند، ادامه داد: تورم در کشور بین ۶۰ تا ۷۰ درصد شده و متأسفانه وقتی بحث تعرفه‌ها می‌شود، روی ۲۰ درصد می‌بینند و گاهاً بعضی کیت‌ها را ۱۰ درصد در نظر می‌گیرند در حالی که بعضی کیت‌ها بالای ۳۰۰ تا ۴۰۰ برابر افزایش قیمت داشته است.

وی افزود: ما از نمایندگان درخواست داریم بخش مربوط به فرانشیز و بیمه‌ها متعادل شود، متأسفانه سال به سال هزینه درمان بر دوش بیماران بیشتر می‌شود و یکی از رشته‌ها، علوم آزمایشگاهی است و انتظار داریم ادامه تحصیل در این رشته که از سال ۷۸ متوقف شده برای دکترای تخصصی ادامه پیدا کند.

علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: امروز دنیایی است که جایگاه آزمایشگاه را بیش از پیش دنیا متوجه شد و در آخرین سال‌های ۲۰۱۹ کووید ۱۹ خودش را نشان داد و دنیا را در یک چالش بی سابقه و بسیار عجیب وارد کرد و تمام دنیا درگیر شد.

وی با اشاره به اهمیت انجام تست‌های کرونا در تشخیص و کنترل این بیماری، افزود: امروز آزمایشگاه‌های ما چشم بینا و گوش شنوای پزشکان ما هستند.

محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، نیز به صورت آنلاین در افتتاحیه همایش حضور پیدا کرد و گفت: اهمیت علوم آزمایشگاهی و نقش عزیزان در حوزه آزمایشگاه و تشخیص بر کسی پوشیده نیست و حق مسلم یکی از مؤلفه‌های بسیار مهم و تأثیرگذار در ارائه خدمات درمانی توسط جامعه پزشکی بحث خدماتی است که همکاران ما در آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: حجم بالایی از خدمات پزشکی وابسته به این نوع خدمت است و ارتقا کیفیت خدمات آزمایشگاهی، رابطه مستقیمی با ارائه خدمات درمانی و کیفیت آنها دارد.

رئیس زاده گفت: امروز جامعه پزشکی در حوزه درمان بی نیاز از راهکارهای تشخیص نیست و آزمایشگاه نقش بسیار مهمی در ارتقای سلامت جامعه دارد.

وی با مخاطب قرار دادن دست اندرکاران برگزاری کنگره علوم آزمایشگاهی، افزود: این کنگره هدف خود را در استفاده از هوش مصنوعی و دیتاها گذاشته و تلاش کرده همگام با علم روز، مرزهای مختلف را در حوزه تشخیص آزمایشگاه ارتقا دهد و این کار بسیار مهم و اساسی است. در دنیا روش‌های تشخیصی پیشرفت می‌کند و کارها آسان‌تر می‌شود و خیلی کارها مبتنی بر دیتاهای الکترونیک است و جامعه آزمایشگاهی ما نباید عقب بماند و پا به پای دنیا حرکت کند.

رئیس زاده گفت: ما جلسات متعددی را با انجمن‌های علوم آزمایشگاهی داشتیم در جریان معضلات و چالش‌های آزمایشگاه و علوم تشخیصی قرار داریم و تلاش خواهیم کرد تا وظایف خود را در این راستا انجام دهیم و بتوانیم به جامعه آزمایشگاهی کشور کمک کنیم.

وی افزود: این آمادگی در سازمان نظام پزشکی وجود دارد که هرگونه تعامل و همکاری را با جامعه آزمایشگاهی داشته باشیم.

کد خبر 5495714

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha